Program vježbi po odabiru liječnika
i eksperata klasične hatha joge
Telefon/fax: (385) 01 24-30-458
Mobitel: (385) 91 51-72-883
Mobitel: (385) 91 15-06-888
email: info@myc.hr
 
 
 Traži
MEdical-Yoga facebook
OPUŠTANJE I SMIRENJE 
Po mnogim znanstvenim istraživanjima joga je jedan od najučinkovitijih sustava za opuštanje i uklanjanje štetnih posljedica nagomilanih stresova svakodnevnog jurećeg tempa života. Izrazito opuštajuće i smirujuće djelovanje osjetiti ćete već na svom prvom satu joge, čak i kod osnovnih (fizičkih) vježbi, a posebno tijekom smirujućih seansi opuštanja, disanja i meditacije.
Fotos:
Jogom postižete savršen sklad fizičke opuštenosti i dubokog unutrašnjeg mira
(Na slici: Nataša Zaviša).
Redovitim vježbanjem postižete:
sposobnost brzog opuštanja i smirenja u stresnim situacijama
potpunu kontrolu vlastitih emocija
osjećaj trajnog duševnog mira i ravnoteže
opuštenost pred spavanje i miran san
Primjeri vježbi za opuštanje i smirenje
Opširnije...
Pogledajte video vježbe za opuštanje i smirenje...KLIK OVDJE!
Vježbajte sami!
Za sve one koji žele samostalno vježbati kod kuće Medical Yoga Centar ima posebno koncipirane gotove setove vježbi (asana) na audio CD-ima upravo namijenjene opuštanju i smirenju (u trajanju od 30 i 45 minuta), te široki izbor seansi opuštanja, disanja i meditacije.
Članci (saznajte više o ovoj temi)
 PRONAĐITE MIR DUBOKO U SEBI
Yoga je danas jedan od sinonima za duboki duševni mir. Koji su izvori i temelji toga mira? Da li je za to potrebna usamljenost u visokim planinama ili ga možemo ostvariti i u jurnjavi suvremenog života? Kad je jedan menadžer iz Detroita pitao svog učitelja joge koji je prvi korak ka potpunom duševnom miru, ovaj mu je odgovorio: „Za početak prihvati činjenicu da dan ima 24 sata.“
(sažetak)
NAUČIMO SE OPUSTITI
Malo je stvari u životu koje se čine toliko jednostavnima, a zapravo su vrlo složene, katkada neizvedive. Jedna od njih je i moć (tehnika) opuštanja. Psihičkog i fizičkog podjednako (ako je odvajanje uopće moguće). Istovremeno, današnji stresni tempo svakodnevice opuštanje nameće kao životno važnu nužnost.
(kompletan članak) 
  
LUPATI ŠAKOM KAD SMO BIJESNI – GLUPOST!
Sharmayne Williams, financijska savjetnica American Expressa, bila je poznata da je u godinu dana udvostručila svoje prihode, ali i po specifičnom rješavanju stresa; intenzivnim treningom u plesnom studiju kompanije, čak i tijekom radnog vremena. A Saburo Matsunga, zaposlenik japanske firme „Nippon Trade“ stresa se rješavao u posebno predviđenoj „sobi samokontrole“ gdje je bejzbolskom palicom do mile volje mogao udarati po lutki u liku svoga direktora.
(kompletan tekst)
OPUŠTANJE TREBA NAUČITI KAO I SVE DRUGO U ŽIVOTU
Glumac Richard Gere, osvjedočeni sljedbenik istočnjačkih tehnika kontemplacije i meditacije više puta je naglasio kako u svakodnevnim malim meditativnim seansama opuštanja nalazi duševni mir „kojeg u Hollywoodu nije teško uvijek iznova izgubiti“, a poznato je da razne mentalne tehnike oslobađanja od stresa koriste mnoge slavne osobe. Čak je i Mike Tyson svojedobno (u zatvoru!) prolazio neka spiritualna iskustva sa zenom, pa kasnije duhovito priznao: „U meditacijama su mi se čak počela javljati neke čudne pametne misli, koje sigurno nisu bile moje, pa sam se uplašio i odustao.“
(kompletan tekst)
ŽELITE UMIRITI MISLI? NAUČITE PRVO UMIRITI TIJELO...
Vitali Ivshin, sovjetski ekvilibrist poznat po tome što je sredinom prošlog stoljeća najavio spektakularni hod iznad Crvenog trga na žici visokoj 50 metara, izrekao je zanimljivu rečenicu: „Kad balansirate na žici, ono glavno ne događa se u tijelu, nego u glavi“.
(kompletan tekst)
STRES POGAĐA ŽENE VIŠE NEGO MUŠKARCE
Ugledni The New England Journal of Medicine svojedobno je objavio istraživanje američkih liječnika po kojem svaku bolest 50 do 80 posto uzrokuje stres. U članku je opisan i pokus, obavljen ranih 1990-ih, koji potvrđuje da zdrav čovjek, ovisno o tome koliko je trenutačno izložen stresu, obolijeva ili ne obolijeva nakon što dođe u kontakt s virusom gripe. Dodatne studije pokazale su da stresovi, popraćeni strahom i anksioznošću, uzrokuju čak i posve „fizičke bolesti“ kao što su multipla skleroza i reumatoidni artritis.
(kompletan tekst)
 
  Prijava